Har du övervägt en AMP?

På morgonspaning efter god frukost på stan fann jag just det hos Jusek, parat med en paneldiskussion på temat Ett modernt rättsväsende – mer än fler poliser. Och de var ense: rikspolischefen Anders Thornberg, Åklagarmyndighetens personaldirektör Nicklas Lagrell och Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren gav alla uttryck för att ökade ekonomiska resurser är bra att ha, men långt ifrån allt. Fler poliser kräver i sin tur stärkt åklageri och stärkt domarkår för att rättspolitiska reformer ska få genomslag och rättskedjan bli fullgod hela vägen. Bättre verktyg för åklagarna och översyn av regelverket för prövningstillstånd var önskemål som nämndes.

Men när rikspolischefen avslutningsvis i nästan bedjande ton konstaterade att polisen behöver bistånd från övriga samhället med sin brottsförebyggande verksamhet – ja då inser jag, på nytt, hur rätt försäkringsbranschens Trygghetskommission under ledning av Fredrik Reinfeldt har i sin färska och välskrivna rapport Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott. Läs och begrunda!
https://trygghetskommissionen.se/2018/06/07/aktivera-samhallet-mot-livskvalitetsbrott/

Nu reser jag åter till fastlandet, efter att ha toppat (?) öbesöket med saffranspannkaka och ett glas rosé (nej, inte i kombination).

/Johan Lundström, chefsjurist, Svensk Försäkring

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.