En politisk ståuppkomiker!

Söndagseftermiddagen kröntes för min del av att jag – oväntat – fick uppleva vad som faktiskt måste karakteriseras som ståuppkomik, levererad av en politiker! Om än mycket stillsamt och välavvägt. Den som rev ner vår applådåska var ingen mindre än riksdagens talman Andreas Norlén. Jag vill understryka att det är med all respekt för talmannen som jag säger detta; han kryddade hela frågestunden med synbart torra men samtidigt stilfullt humoristiska kommentarer om allt ifrån talmansrundor till egna tillkortakommanden gällande städning av hemmet. Och just där visade det sej för övrigt finnas en koppling!

Norlén var uppenbart försiktig i sina uttalanden om riksdagens möjligheter att bli mer offensiv i EU-frågor. Men han påtalade att riksdagen redan är påtagligt aktiv – i synnerhet sett i ett internationellt perspektiv – vad gäller subsidiaritetsinvändningar i EU-sammanhang. Och att riksdagen definitivt bör försöka agera tidigare under EU-processerna. I synnerhet det sistnämnda värmer ju en branschföreträdares hjärta.

Och därmed ringde om inte mat-och-sov-klockan så i vart fall den almedalska mellanmålssignalen. Jag höll mej för det ändamålet på Hästgatan, men stegade halvvägs upp mot krönet. Och fann en vältempererad källa.

/Johan Lundström
chefsjurist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.